HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet hyllas: ”Stort utropstecken”

Mora Johnsen
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Mora har tappat många spelare. Men bland nyförvärven finns det också bra spelare – tränaren Daniel Hermansson har imponerats av norske centern Martin Johnsen.

ANNONS

Mora IK har blandat och gett under försäsongen hittills. 2–6-förlust mot Östersund, seger mot Storhamar i torsdags och förlust efter straffläggning mot det norska mästarlaget under lördagen.

Konstigt vore kanske annat – Mora har elva nya spelare i truppen och har tappat nyckelspelare som Waltteri Ignatjew, Daniel Ljunggren, Michael Brandsegg-Nygård, Henrik Eriksson, Chad Yetman och Måns Carlsson.

En av spelarna som kan komma att fylla tomrummet är Martin Johnsen. Den 20-årige centern har imponerat på Daniel Hermansson.
– Martin är ett stort utropstecken så här långt. Han har riktigt bra spelhänder, säger Daniel Hermansson till Mora Tidning.

Johnsen gjorde tre juniorår i Färjestad 2020–23 och fick chansen i A-laget vid några tillfällen. Han var uttagen till elva SHL-matcher och två i CHL. Förra säsongen spelade han för Storhamar och gjorde 40 poäng på 35 matcher i grundserien, samt 12 poäng på 14 matcher i slutspelet.

Hermansson hyllar även finländske målvakten Tobias Leinonen samt lagets backsida som till stor del är intakt från ifjol.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln