HockeyNews
PLUS

Nybro värvar poängmaskin

Carl Holmner
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Carl Holmner Härgestam tog klivet ner i Hockeyettan och fick en produktiv roll.
Nu återvänder han till Hockeyallsvenskan – där han kritat på för Nybro.
– Som spelare är Calle driven med härlig karaktär och ger alltid 100 procent i både träning och match, säger sportchefen Mikael Aaro till klubbens hemsida.

Carl Holmner Härgestam lämnade inför den här säsongen Björklöven för en större roll i Hockeyettan. Det gynnade hans utvecklings minst sagt och forwarden svarade till slut för 39 poäng på 50 matcher.

Men redan efter en säsong tar han steget tillbaka till Hockeyallsvenskan. På onsdagen meddelar Nybro att de gjort klart med den 21-årige forwarden. Därmed återförenas han med sin tidigare tränare Mikael Aaro som nu är sportchef i Nybro.

ANNONS

– Jag har hade förmånen att träna Calle förra säsongen. Det är en bra människa utanför rinken och en riktigt bra lagkamrat. Som spelare är Calle driven med härlig karaktär och ger alltid 100 procent i både träning och match.

– Han fick en stor utveckling i spelet förra året då han bar ett stort ansvar och var en bärande spelare i laget. Trots sin unga ålder har han spelat 56 matcher i HockeyAllsvenskan med Björklöven vilket jag ser som en stor fördel då han vet vad som väntar. Likt med alla andra spelare som vi signat så ska vi se till att Calle växer och accelererar sin ishockey i vår miljö här i Nybro Vikings, säger Mikael Aaro till klubbens hemsida.

ANNONS

Avtalet är skrivet över kommande säsong och Carl Holmner Härgestam ser fram emot utmaningen.

– Det ska bli grymt kul att representera Nybro Vikings. Det är ett lag som haft en positiv utveckling både sportsligt och organisatoriskt de senaste åren. Jag har även hört att det är grymma supportrar i Liljas Arena vilket gör det extra roligt att få representera Vikings, säger Carl Holmner Härgestam.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS