Nybro Vikings IF
Brynäs IF
ANNONS

Publicerad: 17 mars 2024

Efter två mållösa perioder lyckades Brynäs vände underläge och segra i den tredje perioden mot Nybro Vikings. Resultatet innebär att Brynäs leder kvartsfinalserien med 1-0.

ANNONS

Brynäs som åkte ur SHL ifjol ställs mot de Hockeyallsvenska nykomlingarna Nybro Vikings i kvartsfinalen. En matchsserie där Brynäs är storfavoriter.

En med rutin och erfarenhet är Brynäs Johannes Kinvall och han underskattar inte laget på andra sidan.

– Nybro är ett bra hockeylag, de har visat det under hela säsongen. De är ett strukturerat lag men vi ska göra allt för att knäcka den nöten, sa Johannes Kinvall till TV4 inför matchen.

Jämn inledning

De två första perioderna blev mållösa, lägen fanns dock för att spräcka nollan åt båda håll.

– Jag tror väl någonstans att det handlar om tålamod, mycket är tålamod, sa Johannes Kinvall till TV4 inför matchen.

Efter drygt en minuts spel i den tredje perioden spräcker Nybro Vikings nollan och kopplar ett grepp om matchen. Målet görs av Filip Eriksson.

Glädjen varade dock inte länge. Sex minuter efter gästernas ledningsmål kvitterar Simon Robertsson. 51 sekunder senare fastställer Tyler Vesel slutresultatet 2-1.