HockeyNews
PLUS

Nya skrällen – Rögle tar andra raka i Växjö

Växjö Lakers
Växjö Lakers
2 - 4
(0-1, 1-1, 1-2)
Rögle BK
Rögle BK
Ryfors
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 april 2024

FacebookXWhatsApp

Rögle skrällde genom att slå ut Färjestad. Under dagen tog Ängelholmslaget även andra raka vinsten på bortaplan mot Växjö.

ANNONS

Rögle slutade på niondeplats i tabellen. I slutspelet slog laget ut tabellettan Färjestad med 4-0 i matcher. Mot regerande mästarna Växjö som slutade tvåa i tabellen har det även blivit en bra start. Med dagens vinst leder Rögle nu med 2-0 i matcher, efter två vinster på bortaplan.

Det blev till slut 4-2 till Rögle efter att Linus Sandin punkterat matchen i tom målbur. Junioren Simon Zether gjorde även sitt första SHL-mål.

Det var en händelserik match med mycket utvisningar. Efter det fjärde målet fick Brian Cooper tre utvisningar i samma sekvens. Tre stycken tvåminutare för abuse of officials, charging och slashing. Efter slutsignalen fick Växjös Keegan Lowe 5 + game misconduct för fighting, vilket även Rögles Henry Bowlby fick. Rögles Ludvig Claesson fick även GM för abuse of officials.

– Vi har så kul när vi spelar hockey just nu i vårt lag. En otrolig trygghet så även om Växjö absolut har första perioden så har vi tålamodet. Det känns som att till slut är det Växjö som tappar det lite, i huvudet, och vi kan ta hem matchen, säger Simon Ryfors till TV4.

"Enkelt när man är på rätt sida av det och skratta åt det"

– Man märker att de blir griniga, varenda liten grej ska göras. Egentligen tycker jag att vi svarar upp för mycket på det i dag. Vi ska låta Växjö tappa tålamodet och hålla på. Det är ganska enkelt när man är på rätt sida av det och skratta åt det och bara spela hockeyn, säger Simon Ryfors till TV4 och avslutar:

– Vi kan spela i rätt olika matchtyper eller matchbilder. Vi lyckas ändå få det dit vi vill och påverkas inte för mycket av motståndarna. Så det är bara att fortsätta med precis det, säger Ryfors.

Rögle leder nu semifinalserien med 2-0 i matcher.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln