HockeyNews
PLUS

Nya skadesmällar för Leksand – så är läget

Martin Karlsson Marek Hrivik
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 08:38

FacebookXWhatsApp

Leksand får klara sig utan två av sina forwards.

Varken Martin Karlsson eller Marek Hrivik spelar den närmaste tiden.

ANNONS

Den slovakiske centern Marek Hrivik åkte på en tackling i 3–1-segern borta mot Färjestad i lördags. Det hände några minuter in i matchen i Löfbergs arena och i duellen med Färjestads Viktor Lodin sågs Hrivik få en smäll mot huvud i kollisionen med plexiglaset.

– Marek tvingades bryta lördagens match mot Färjestad i förtid och kommer nu behöva rehabilitera under veckan som kommer, säger Leksands fysioterapeut Emilia Backman till klubbens hemsida.

Hrivik missar minst två matcher

Det gör att Hrivik, som har inlett med ett mål och fem assist på elva SHL-matcher, missar Leksands matcher mot Linköping och Malmö den här veckan.

Då är även forwarden Martin Karlsson ur spel. Han täckte ett skott i boxplay i hemmaförlusten mot HV71 och han kommer att bli borta från spel upp till en månad. Det var förre leksingen, HV-kaptenen Olle Alsing, som drog på och Karlsson stod i vägen.

Målvakten Mantas Armalis är fortsatt på skadelistan. Den har däremot de båda backarna Anton Johansson och Joonas Lyytinen fått lämna. Johansson har varit borta från de senaste fyra matcherna medan Lyytinen har missat tre matcher i följd.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln