HockeyNews
PLUS

"Nubbens" stöd till Davidsson: "Nödvändigt"

Kent Norberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Kent "Nubben" Norberg fick sparken som sportchefen från HV71 och ersattes av Chris Abbott. Nu uttrycker den förre sportchefen sitt stöd till den tf ordföranden.

ANNONS

HV71 har gjort många förändringar inför nästa säsong, Kent "Nubben" Norberg är en person som fått lämna sitt uppdrag i Jönköpingsklubben.

I en intervju med JP. öppnar nu den förre HV-sportchefen upp sig om relationen och kontakten med den tf ordförande Andreas Davidsson.

– Många har synpunkter på Andreas men tittar man lite i backspegeln så tycker jag att mycket av det han nu fullföljer är helt rätt. Han kanske är lite för verbal i vissa sammanhang för sitt eget bästa, men han brinner för HV71 och han och jag har haft ett fint samarbete. Vi pratar fortfarande mycket med varandra och det kommer vi fortsätta med, säger "Nubben" till JP.

Stödet till Davidsson

Norberg menar att de val Davidsson har gjort har varit nödvändiga för att klubben ska fortsätta att utvecklas.

– Det han har varit med och genomfört i HV71 har varit nödvädigt för att föra föreningen framåt. Det fanns ingen annan väg.

Norberg menar att det fanns brister i klubben när han anslöt och riktar även kritik mot sig själv.

– När jag kom till HV71 med öppna ögon så såg jag direkt att det fanns saker som inte fungerade i föreningen. Vad det var för något vill jag inte gå in på närmare. Men jag var ritisk till en hel del och så här i efterhand ångrar jag att jag inte agerade både kraftigare och tidigare.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln