HockeyNews
PLUS

Nubben om Abbott och HV:s centerjakt

Norberg Abbott

Publicerad: 21 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Kent Norberg talar nu ut i Expressen om tiden i HV – och nästa säsong för laget.
Om den ändrade strategin att värva från SHL istället från andra ligor.
– Går det dåligt kommer det vara mitt lag, och om det går bra kommer det vara Chris förtjänst. Men jag tror på det här. De förändringar som HV har gjort är nödvändiga. Grejen är att jag skulle ha gjort dem ett år tidigare. Men jag tror att det här kommer bli bra.

ANNONS

I en intervju med Jacob Johannesson tar Kent Norberg på sig misstag och pekar på backsidans avsaknad av SHL-matcher.

– Vi hade en backsida med Anton (Strålman) från NHL, (Bobby) Nardella från AHL och (Mikael) Seppälä från finska ligan. Det tar tid att anpassa sig till SHL och vi fick inte ihop det. Samtidigt får folk tycka vad de vill, men jag tycker inte att det är dåliga spelare. Jag tycker inte (Oskar) Stål-Lyrenäs är dålig. Jag tycker inte Isac Brännström är dålig. Jag tycker inte (Henrik) Borgström är dålig. Jag tycker inte (Tommi) Tikka är dålig och fan allt vad de heter. Vi fick inte ihop det helt enkelt.

“Nubben” arbetade med nästa säsongs lag fram till den dagen överenskommelsen gjordes – men har inte nån relation till Chris Abbott eller kontakt med den nye general managern. Enligt Norberg fanns ingen anledning för honom själv att stanna ett sista år på kontraktet när han ändå inte skulle förlängt.

Den avgående sportchefen tror mycket på sin rekrytering Anton Blomqvist “varit mitt namn till den här positionen under en längre tid”.

Om truppen, säger han till Expressen:

– Jag tror det är 2-3 spelare kvar innan truppen spikas. Centern är inte klar, tror jag i alla fall. Under de sista tre veckorna har jag inte varit involverad.

Kontakt har funnits med Lias Andersson – men där tror den avgående sportchefen att ett annat land lockar mer. Själv är det första gången sedan Kent Norberg var 18 som han inte vet vad han ska göra nu.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln