HockeyNews
PLUS

Nu får stortalangen kontrakt med HV71

Jamiro Reber
Foto: David Wreland/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 09:13

FacebookXWhatsApp

Juniorerna i HV71 har fått dra ett större lass än beräknat.

Det innebär att den schweiziske stortalangen Jamiro Reber, 18, nu har spelat till sig ett kontrakt.

– Jag älskar hans spel, han har bra speluppfattning och en fart som få spelare besitter, säger HV:s general manager Chris Abbott till Jönköpings-Posten.

ANNONS

Redan på försäsongen drabbades HV71 av skador vilket gjorde att Jönköpingsklubben testade junioren Jamiro Reber från Langnau i Schweiz.

Den mångsidige 18-åringen visade snabbt upp sin speed och sin puckbehandling och när skadorna fortsatte att förfölja HV71 fick han göra SHL-debut.

Sju matcher in på SHL-säsongen har han spelat över 100 minuter och därmed kvalificerat sig för ett rookiekontrakt.

Abbott hyllar Reber

– Framför allt gillar jag hans inställning och driv för att bli en ännu bättre spelare hela tiden. Han utvecklas konstant och det ska bli väldigt intressant att se var det här ska sluta, säger HV71:s general manager Chris Abbott till JP.

I 6–3-vinsten mot Färjestad gjorde Jamiro Reber 4–0 i spel fem mot tre. Det visade sig alltså bli det avgörande målet och hans första i SHL för HV71.

Träff fortsatt kvar i HV

Forwarden Herman Träff, 18, som HV71 skulle låna ut hela säsongen till allsvenska Nybro har hämtats hem och spelat de senaste tre SHL-matcherna. Han kommer att bli kvar i HV71 även den här veckan innan ett nytt beslut fattas.

HV71 har matcher mot Malmö och Rögle.

– Saker och ting har en tendens att förändras. När det gäller Herman så blir det så nu att han kommer att fortsätta hos oss den här veckan. Vi tycker att vi har sett att han har gjort ett bra jobb och haft en positiv inverkan på laget. Han har haft rätt inställning från dag ett och han fortsätter att visa att han kan spela på seniornivå, säger Chris Abbott.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln