HockeyNews
PLUS

Äntligen EP40 – Canucks avgjorde sent

Publicerad: 17 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Vancouver Canucks gjorde sin kanske bästa match under slutspelet – det gjorde även Elias Pettersson. J.T Miller avgjorde för 3–2 med bara 30 sekunder kvar av matchen på en retur från EP40.

Elias Pettersson var tillbaka i sitt gamla jag igen. Efter att ha fått tagit emot en hel del rättfärdigad kritik för sitt spel sedan han kritade på sitt nya kontrakt så gjorde han sin bästa match på månader. Rick Tocchet ändrade i kedjorna för att få fart på EP40 och satte ihop Elias Lindholm och Nils Höglander med Pettersson. Publiken gjorde även sitt bästa för att få fart på sin Canucks-favorit och skanderade "Let's go Petey".

Han var involverad i det mesta framåt – även fast han inte gjorde något mål så vann han puckdueller, sänkte Warren Foegele med en "reverse hit" och var tillsammans med sina svenska kedjekamrater Höglander och Lindholm ett ständigt hot.

Matchen stod 2–2 in i det sista – men med bara 30 sekunder kvar så spelade Lindholm fram till Pettersson som precis framför mål skarvade pucken med skridskon i stolpen, där J.T Miller höll sig framme – sög tag i pucken och skickade in avgörandet i nättaket.

Mattias Janmark gjorde Oilers andra mål, hans första för slutspelet.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!