HockeyNews
PLUS

Närmar sig rival – supporterföreningen agerar

Tingsryd Växjö

Publicerad: 18 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Gröna Brigaden, en supporterklubb till Tingsryd, kan komma att sluta med tifon och sång i höst. Det på grund av att man närmar sig en rival.

Tingsryd har haft en tuff vår och sommar hittills. En del supportrar är mycket upprörda över att man närmar sig rivalen Växjö Lakers.

Den hockeyallsvenska klubben har valt att placera en av årets hemmamatcher mot Nybro i Vida Arena, Lakers har även bjudit in Taif att delta under deras skills competition där intäkterna ska gå till ett ekonomiskt krisande Tingsryd och det har påbörjats luddiga samtal om samarbeten mellan klubbarna, det kan röra sig om lån av spelare.

ANNONS

Agerade

Efter det att en match placerades i Vida Arena valde supporterklubben Gröna Brigden att markera.

”Att lägga en hemmamatch i en annan stad, i vår värsta antagonists hemmaarena, är oacceptabelt och långt över gränsen för vad vi tolererar”, skrev dem i sina sociala kanaler.

De uppmanade människor till bojkott.

ANNONS

”För att tydliggöra vår ståndpunkt uppmanar Gröna Brigaden till bojkott av matchen mot Nybro i Växjö. Så länge styrelsen håller fast vid sitt beslut kommer det varken förekomma sång eller läktararrangemang i Dackehallen tills vidare”.

ANNONS

Gröna Brigden förklarar

Supporterklubbens ordförande och kassör berättar om beslutet.

– Det har blivit lite kaka på kaka av allt som hänt och någonstans måste vi dra en gräns. Vi har svalt ganska mycket av det som presenterats och även om det inte handlar om något samarbete med Lakers är det väl nästan så nära ett man kan komma. Då måste vi säga ifrån när vi inte håller med, säger Måns Börjesson till Smålandsposten.

ANNONS

De tror inte att de har en stor del av Tingsryds supportrar med sig i beslutet.

– Vi är nog en mindre skara, men jag tror också att den mindre skaran gör en hel del mer än många andra. Och om den skaran slutar kolla på hockey eller engagera sig så blir konsekvenserna ganska stora, säger Rasmus Edberg.

Duon har fått positiv respons från Gröna Brigdens medlemmar.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

ANNONS
ANNONS