HockeyNews
PLUS

"När serien börjar, då ska jag vara bäst"

Dick Axelsson Djurgården match i Tierp 3 sep 2024
Sven Lindwall
ANNONS

Publicerad: 3 september 2024

FacebookXWhatsApp

Två matcher på kort tid, båda mot SHL-motstånd. Dick Axelssons comeback i Djurgården har fått en rivstart. Men snart vill han hitta formen igen.
– Från när serien börjar, då ska jag vara bäst varje dag, säger han till Hockeynews.

ANNONS

– Det var en tuff kväll. Vi kämpar på bra. Vi har inte så mycket puck i dag. Men jag tycker att vi kommer till några chanser. Och det är andra matchen här nu, så det är okej i alla fall.

Så lyder omdömdet från Dick Axelsson efter matchen mot Brynäs. 0–3-förlust, ett resultat som speglade matchen någorlunda, men där Djurgården definitivt kunde och borde ha gjort något mål.

För Dick Axelsson blev det en hel del speltid, även i lagets andra powerplay-enhet. Där stod han placerad till höger i uppställningen och hittade fram med flippmackor eller små smarta passningar. Det gick inte alltid så fort, men det gick till rätt adress och han bidrog till ett antal chanser och hade även något eget skott på mål.

Samtidigt som de flesta av de drygt 600 i Vegahallen nog kunde se att det är en del ringrost kvar. Det höll han med om själv också.

Känns det att du har varit borta i ett tag?
– Lite. Sen har vi mött två SHL-lag också. Så det är skönt att komma igång. Men det känns att man har varit borta. Men det känns lättare på matcherna än på träningarna ibland. Nästa match får man väl pricka storformen, skrattar han.

Det blir en rivstart för 37-åringen efter så lång tid borta från elithockeyn. Han spelade ju ingenting förra säsongen, och 22/23 nästan bara i division 3.
– Skönt att få en genomkörare. Alla matcher kommer vi inte vara dominerande heller, det kommer vara lite tuffare i kvällar. Det är bra att vi får träna på den biten också.

ANNONS

Bättre för varje period

Han tyckte att han växte in i det ju längre matchen gick.
– Jag tycker att jag kommer in i det mer. Jag har lite puck och så, vi skapar ändå ganska många chanser. Sen är det tråkigt att vi har noll mål, tråkigt för fansen som var här. Det är som det är.

Tierp ligger klart närmare Gävle än Stockholm, men stödet på läktaren var tydligt blårandigt.
– Ja, vi hade för mycket press på oss här, skojar Dick.

Många som tycker det är kul att du är tillbaka, väl?
– Ja, det är väl blandade känslor av folk. Men mycket positivt. Men det var ganska kul när man skrev på. När man läste på Djurgårdens Instagram var det jävligt positivt. Sen läste man på TV4:s, till exempel. Då insåg jag att ’aha, där ska jag nog inte kolla’, haha. Nej, men det är jävligt kul att vara tillbaka. Och man får skylla sig själv också.

Han konstaterar att det vore konstigt om det inte skulle ta tid att hitta formen.

– Annars hade man nog lirat ’over there’, så att säga. Nej, men det är klart det kommer ta lite tid. Vi gnuggar på varje dag, det är hårt jobb som gäller. Det kommer löna sig.

ANNONS

Vill se mål på fredag

Är det lika roligt som alltid?
– Ja, det tycker jag absolut. Matcherna är jättekul tycker jag. Nu var det ju första bussresan här på väldigt länge. Kanske på två år. Generellt kul att man får den här chansen att komma tillbaka. Det är svinkul. Jag ska göra ’mister Wikegaard’ stolt, ler han.

Är det pressen från honom som är störst?
– Haha, nej det är det ju inte. Nej, jag sätter ju väldigt hög press på mig själv. Att jag ska vara en av de ledande spelarna, dag in och dag ut. Sen får vi se hur länge jag håller på med bortförklaringarna här. Men snart kommer jag i form. Från när serien börjar, då ska jag vara bäst varje dag.

Så pass snart?
– Ja. Om man gillar att sätta press på sig själv så.

Vad är svårast just nu då skulle du säga? Tajmingen?
– Ja, men så är det ju absolut. Och nu är det kanske lite nytt spelsystem och så, hockeyn går lite fortare på ett sätt. Men man får spela klokt helt enkelt.

Han hoppas att både han själv och Djurgården ska göra lite mer mål på fredag när det är norskt motstånd, Vålerengen, på Hovet.
– Då ska vi tillbaka och äga puck och göra en jävligt bra match. Sen är det dubbelmöte mot Mora och sen börjar skiten, säger han.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln