HockeyNews
PLUS

Norsk landslagsback klar för BIK Karlskoga

BIK värvar
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Eskild Bakke-Olsen blev en riktig fullträff.
Nu har BIK Karlskoga gjort klart med en ny norsk i landslagsbacken Sander Vold Engebråten.
– En ung spännande back med fint spelsinne och härlig skridskoåkning, säger sportchefen Torsten Yngvesson till klubbens hemsida.

BIK Karlskoga har varit lyckosamma med värvningar från Norge genom åren. Det färskaste exemplet är förstås slutspelssuccén Eskild Bakke-Olsen som svarade för 37 poäng på 48 matcher den gångna säsongen.

Nu hämtar klubben in en ny norsk. Det rör sig om den 21-årige landslagsbacken Sander Vold Engebråten som närmast ansluter från Jukurit i finska högstaligan.

– En ung spännande back med fint spelsinne och härlig skridskoåkning. Att vi dessutom får ytterligare en högerskytt till backbesättningen gör inte saken sämre, säger sportchef Torsten Yngveson i ett pressmeddelande.

Backen spelade VM för Norge så sent som i maj och noterades för fem poäng på 41 matcher i Jukurit förra säsongen. Nu har han skrivit på ett ettårsavtal med BIK Karlskoga.

– et ska bli spännande att testa på svensk hockey. Jag har hört mycket gott om BIK och ser verkligen fram emot att få ansluta till laget, säger Sander Vold Engebråten.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!