HockeyNews
PLUS

Norman tillbaka i DIF: "Då vi ska gå upp"

John Norman
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 22 februari 2024

FacebookXWhatsApp

John Norman gjorde sin första match på sex veckor för Djurgården. Trots förlusten var han lättad.
– Att missa slutspelet är det värsta som finns. Det är så jag har försökt tänka, för att vända det till något positivt, säger Norman till Hockeynews.

Hemkomsten till Djurgården efter alla år i KHL har inte varit någon enkel historia för OS- och VM-meriterade John Norman. Den 33-årige stockholmaren har förföljts av skador och motgångar.
Under förra säsongen var det en ögonsjukdom som gjorde att han i två omgångar tvingades till operationer för att få ordning på synen.

Fraktur stoppade Norman

Det gjorde att han bara spelade 30 av 52 matcher i grundserien. Den här säsongen har nästan varit ännu jobbigare åtminstone sett till alla missade matcher.
Mot Mora var han tillbaka efter sex veckors skada efter att ha blivit träffad av en puck på foten den 7 januari mot Västervik. Det blev en fraktur och de senaste veckorna har han kämpat för att bli spelklar och redo för att hålla för en lång hockeyvår.
– De flesta som har gått igenom det tror jag håller med mig där. Man försöker ha en målbild om att man vill vara så bra som möjligt när man kommer tillbaka, så man tränar på, och gör allt man ska för att vara redo sedan. Det är tankesättet jag har i alla fall, säger Norman till Hockeynews på Hovet.
Eftersom Marcus Krüger kurerar sig efter en smäll i huvudet mot AIK klev John Norman in på en centerplats bredvid Linus Klasen och David Blomgren.
Förhoppningen är att Krüger är tillbaka nästa vecka.
Blomgren, som sköt 1–0 mot Mora, klev av då han kände sig krasslig vilket många i laget råkat ut för de senaste tio dagarna.
– Det är svårt. Det är inte så mycket att göra nåt åt egentligen. Det är väl sånt som händer, men det är tråkigt och det förstör själva rytmen i säsongen för allihop, säger Norman.

Redo för DIF i slutspelet

Han är ändå mest av allt glad att han är tillbaka. Mot Mora spelade han nästan 20 minuter och vann 67 procent av de 24 tekningarna. Och han slet i både powerplay och boxplay och i tre mot tre på övertid.
– Om man hinner tillbaka till slutspelet, som jag har gjort nu, känns det ändå okej. Det är då det gäller. Det är då vi ska gå upp, säger Norman.
Djurgården ligger femma, men har bara två poäng upp till tvåan AIK med sex matcher kvar att spela. Härnäst väntar trean SSK i Scaniarinken.
– Det är tajt, det är det. Jag tror att om vi kan höja vårt spel lite lite till, som jag vet att vi är kapabla till, så kommer det att gå bra i sluttampen och sedan även i slutspelet.
Norman tror att Djurgården kommer att ha nytta av det man kämpar sig igenom för tillfället.
– Det som blir nu är att det kan vara en fördel att det blir slutspelshockey-ish. Man ska bara ta med sig det in.
Djurgården hade chansen att stänga matchen mot Mora vid ledning med 4–3 och John Dahlström hade öppen kasse, men valde att försöka passa till Norman. Det gick fel. Mora vände spelet, gjorde 4–4 med 19 sekunder kvar och vände matchen på straffar till 5–4-vinst.
– Man får lära sig nåt av det också kan man väl tycka. Men det blir jobbigt speciellt när de hänger en precis efteråt, säger Norman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!