HockeyNews
PLUS

NHL-meriterad forward klar för Rögle

Carter Ashton
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 10:19

FacebookXWhatsApp

Rögle har varit på jakt efter nyförvärv en tid.
Nu bekräftar klubben att Carter Ashton är klar.

ANNONS

Det har varit en illa dold hemlighet – nu bekräftar Rögle att de förstärker sin forwardsuppsättning med NHL-meriterade Carter Ashton. 33-åringen har skrivit på för säsongen ut och ansluter till klubben i slutet av oktober.

– Jag är glad över möjligheten att få komma till en klubb med så lång historik och så stark kultur. Mitt första intryck är att det är en stark grupp med väldigt bra ledare. Jag ser verkligen fram emot att få dra igång med laget snart, säger Carter Ashton till klubbens hemsida.

Ashton har utöver spel i NHL även gjort flertalet säsonger i KHL och i SHL för Leksand. Förra säsongen spelade Ashton 26 matcher i SHL och stod för åtta poäng (4+4).

– Jag vill vara en komplett spelare som bidrar både offensivt och defensivt. Jag vill komma in med mycket energi och hårt jobb, säger Carter Ashton. 

Sportchefen Hampus Sjöström säger så här om sin senaste förstärkning:

– Carter är en spelare som kommer bidra med mycket fysik och passar bra in i det vi vill uträtta. Han är bra på att ta både sig själv och pucken till mål. En forward som även är pålitlig i positionsspelet utan puck och vinner sina kamper.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln