Nashville föll – trots blågul dubbel: "Sköt oss själva i foten"

(18316) Mattias Ekholm

Publicerad: 3 mars 2021

Nashville Predators blandar och ger den här säsongen. Efter två segrar gick laget i natt på pumpen mot Carolina trots dubbla svenskmål och tredje målet på lika många matcher för Mattias Ekholm.

Preds hamnade tidig i uppförsbacke.

Halvvägs genom den första perioden prickade Sebastian Aho in 1–0 för Carolina och bara minuter senare utökade Vincent Trocheck till 2–0.

I mittperioden kom även 3–0 via Steven Lorentz första balja i NHL-karriären och bryggan var ett faktum.

Men helt över var det inte och Nashville fick lite hopp i början av tredje.

Calle Järnkrok stod välplacerad framför mål i powerplay och kunde styra in en reducering, assisterad av Nick Cousins och Mattias Ekholm.

Och den senare skulle snart därpå hamna i målprotokollet han efter att ha slungat en studspuck som letat sig in i kassen.

Men återupphämtningen räckte inte hela vägen.

I stället kunde Aho göra sitt andra i matchen i öppen kasse och fastställa slutresultatet 4–2 till Carolina som därmed tog tredje raka segern.

– Vi sköt oss själva i foten i första perioden, konstaterar Ekholm som nu har tre mål på de tre senaste matcherna.

Nashville Predators – Carolina Hurricanes 4–2 (2–0, 1–0, 1–2)