HockeyNews
PLUS

Moras sportchef: "Har inte fått något bud"

Hermansson puff
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Mora IK:s huvudtränare Daniel Hermansson uppges vara aktuell för Skellefteå.
– Vi har en väldigt duktig tränare, inte konstigt om det finns intresse, säger Moras sportchef Andreas Hägglund till Hockeynews.

ANNONS

Skellefteå kommer att göra om i tränarkonstellationen till säsongen 2025/26. Hockeynews och andra medier har uppgifter på att Pierre Johnsson befordras från assisterande till huvudansvarig när Robert Ohlsson lämnar för Frölunda.

Uppgifter från Norran pekar också på att luckan som assisterande tränare kan tas av Moras Daniel Hermansson. Skellefteå ska till och med ta lagt ett bud på Hermansson redan den här sommaren, enligt uppgifter till Hockeynews. Ett bud som Mora tackade nej till.

Det förnekas dock av Moras sportchef Andreas Hägglund. – Vi har inte fått något bud från någon, säger han.

Han är dock inte förvånad över att tränare och spelare i Mora är av intresse för andra klubbar. – Vi har en väldigt duktig tränare, inte konstigt om det finns intresse. Precis som våra spelare, vi har ju exporterat 16 spelare till SHL senaste tre åren. Tränare också. Hermansson är en väldigt bra tränare så det är förståeligt, säger Hägglund.

Han påpekar dock att Hermansson har kontrakt med Mora även över säsongen 2025/26. – Han är inte klar någonstans, säger Hägglund.

ANNONS

Mora IK har förvisso ekonomiska problem och går mot ett minusresultat på 3,6 miljoner kronor, vilket gör att klubben måste dra i handbromsen för att klara elitlicensen till nästa säsong. Men det påverkar inte Andreas Hägglunds arbete, säger han. – Nej, egentligen ingenting. Jag har min budget, jag fick den ganska tidigt. Vi är klara med laget, kommer inte förändra så mycket. Sen har vi bra juniorer att använda också, säger han.

– Budgeten är mer eller mindre samma som ifjol. Det finns inte så mycket man kan göra. Jag är trygg i att klubben har en plan för hur man ska hantera det, och jag tycker det är bra att man säger hur det ligger till, fortsätter Hägglund.

Han tycker också att laget sett bra ut på försäsongen, där Mora avslutar med två träningsmatcher mot Djurgården, 10 och 12 september, först hemma och sedan borta. Som vanligt har Mora blivit av med många tongivande spelare, men tänker ändå ligga i toppen den här säsongen. – Folk tror inte jag är klok när jag säger att vårt mål är topp sex. Det är jäkligt tufft, alla lag vill komma topp sex känns det som, så då slutar vi väl sist då, haha.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln