HockeyNews
PLUS

Mora värvar kanadensisk spetsback

Max Martin
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 24 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Mora har varit på jakt efter ersättare till SHL-tappen.
Nu är den kanadensiske spetsbacken Max Martin klar för klubben.
– På allsvensk nivå så tycker jag det här är en riktig spetsvärvning, säger sportchefen Andreas Hägglund till klubbens hemsida.

Under torsdagen lovade Moras sportchef Andreas Hägglund att släppa en spelarnyhet om 100 000 kronor samlades in till "Spelarstödet".

På fredagen var klubben i mål med målsättningen och nu står det klart att den kanadensiske backen Max Martin ansluter till Mora.

– En tvåvägsback som är otroligt skicklig med puck och som gjort en hel del poäng i Nordamerika. Det är en spelare som vi följt länge och vi tittade på honom redan inför förra säsongen och nu är han äntligen här. Jag tycker det är en pusselbit vi letat efter och på Hockeyallsvensk nivå så tycker jag det här är en riktig spetsvärvning, säger sportchefen Andreas Hägglund till klubbens hemsida.

ANNONS

Den 24-årige backen kommer närmast från spel i ECHL och har under sin karriär noterats för totalt 87 poäng på 130 matcher i ligan. Han har dessutom fått testa på AHL-spel med Texas Stars och Ontario Reign.

– Det känns som det här är en jättefin möjlighet för mig att komma över till Europa och spela i en bra klubb som har varit framgångsrika senaste säsongerna. Jag ska komma in och spela mitt spel med målet att hjälpa Mora att vinna så många matcher som bara möjligt, säger Max Martin.

Kontraktet gäller över säsongen 24/25.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS