HockeyNews
PLUS

Mora om skadorna – lägger pressen på DIF

Mora Daniel Hermansson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Mora saknade poängstarka duon Chad Yetman och Daniel Ljunggren i de sista kvartsfinalerna mot AIK.
Inför semifinalen mot Djurgården ger Moratränaren Daniel Hermansson en hint om skadeläget – och lägger över pressen på Djurgården.

ANNONS

Seriefemman Mora slog ur underläge mot trean AIK och lyckades vända ett 2–0-underläge i matcher till 4–2-vinst.
Mora fick dessutom klara sig utan poäng- och skyttekungen från grundserien, Chad Yetman, i de tre sista kvartsfinalerna mot AIK. I match 4:7 klev dessutom playmakern Daniel Ljunggren av redan efter en period och kunde inte spela i de två sista matcherna mot AIK.

Oklart inför första semifinalen mot DIF

– Det är fortfarande dag till dag och oklart med båda två inför tisdagen, men det är åt det positiva hållet, säger Moratränaren Daniel Hermansson till Mora Tidning.

Med Ljunggren (37 poäng på 50 matcher) och Yetman (23 mål och 45 poäng på 50 matcher) ur spel har andra spelare klivit fram och tagit ett stort ansvar, däribland centern Kalle Kratz, skarpskytten Johan Persson och hårdskjutande backen William Pethrus.
Målvakten Waltteri Ignatjew har fortsatt att storspela i slutspelet.

Inbördes möten mellan DIF och Mora 2023/2024

21 feb 2024 DIF-MIK 4–5 (str)
10 jan 2024 MIK-DIF 5–4 (öt)
6 dec 2024 MIK-DIF 2–1 (öt)
4 okt 2024 DIF-MIK 0–4

I grundserien vann Mora alla fyra matcherna mot Djurgården. Tre av dem slutade oavgjort efter full tid sedan vann Mora antingen på övertid eller straffar. Moratränaren Daniel Hermansson menar att Djurgården trots allt är favorit i semifinalen.

Därför pekas DIF ut som favorit

– Det skulle jag absolut säga, Djurgården är en storklubb som ska tillbaka, det är deras målsättning, de pratar om det och de har ju absolut satsat för det ekonomiskt. Det är klart att pressen är större på dem. Vi slår ur underläge och det har vi väl gjort hela säsongen med tanke på att vi hade sex spelare kvar från förra säsongen. Men nu står vi här och är i semifinal och har absolut chansen att störa. Djurgården är helt klart favoriter, men jag ser inte att vi är slagna på förhand, vi har en bra chans, säger Hermansson till Mora Tidning.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln