HockeyNews
PLUS

Modos besked: ”Har inte inlett förhandling”

Hinken/Mikkel
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:01

FacebookXWhatsApp

Publikfavoriten Mikkel Aagaard sitter på utgående kontrakt med Modo. Nu svarar sportchefen Henrik Gradin kring danskens framtid.
– Vi har helt klart visat våran vilja, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Modo har 14 spelare med utgående kontrakt i vår, däribland en målvakt, fem backar och åtta forwards.

En av spelarna som sitter på utgående kontrakt är publikfavoriten Mikkel Aagaard som nyligen fått barn och köpt hus i Örnsköldsvik. Så hur blir det med danskens framtid i klubben?

– Vi har inte inlett någon förhandling än, men vi har helt klart visat våran vilja att vi vill behålla honom. Fansen älskar honom och han älskar dem, men samtidigt har jag ju en hel mall att förhålla mig till, säger Modos sportchef Henrik Gradin och utvecklar:

– Jag kan ju inte bjuda Mikkel mer bara för att jag ska behålla honom, samtidigt som Mikkel inte ska tjäna mindre för att han har skaffat hus och barn här. När man får barn kan det vara en ganska bra tid att prova något annat egentligen, när frun är ledig och så.

Med tanke på danskens framfart i SHL och i VM för Danmark i våras har priset stigit för att behålla honom. Henrik Gradin är tydlig med var klubben står i frågan:

– Det är klart vi vill behålla Mikkel, men kommer han och säger att han ska ha x antal kronor i månaden, ja då får Mikkel ta de x kronorna i en annan klubb. Ingen spelare här är större än föreningen, säger ”Hinken”.

Mikkel Aagaard, som kom till Modo 2020, gör nu sin femte säsong i klubben och har växt ut till en riktig profil. 28-åringen har inlett den här säsongen med en assist på tre matcher.

Förra säsongen svarade han för imponerande 33 (16+17) poäng på 52 matcher.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln