HockeyNews
PLUS

Modo startar insamling för Norlinder

Henrik Gradin/Norlinder
Foto: Bildbyrån & Modo
ANNONS

Publicerad: 2 september 2024

FacebookXWhatsApp

Modo och Mattias Norlinder ser ut att bli verklighet. Men först vill klubben ha hjälp från supportrarna att finansiera värvningen.

ANNONS

Hockeynews har tidigare rapporterat att Modo och Mattias Norlinder för en dialog om ett kontrakt. Nu skriver klubben på sin hemsida att det finns ett ömsesidigt intresse och att man jobbar på att ro värvningen i hamn.

Men klubben vill också ha finansieringshjälp av supportrarna.

– Vi har haft en bra dialog en längre tid och nu har Mattias öppnat för att komma hem och spela för MoDo igen, säger sportchef Henrik Gradin till hemsidan.

– Vi vill väldigt gärna se honom i vår trupp men vi har i nuläget inte utrymme för det i vår budget. Därför vänder vi oss till alla MoDoiter ute i landet som kan tänka sig att hjälpa till. Jag tror och hoppas att vi kan lösa detta tillsammans, fortsätter han.

Norlinders agent Claes Elefalk säger att backen tackat nej till ett NHL-avtal med Montreal Canadiens och bestämt sig för att flytta hem:

– Montreal har ringt oss i sommar och visat att de ville gärna behålla Mattias i minst ytterligare en säsong. Men Mattias avböjde och förklarade att han ville komma hem till Modo och få chansen att spela den offensiva ishockey som han trivs bäst med. Tränarna i AHL ville fortfarande se honom i en defensiv roll, säger Elefalk till Expressen.

Modo har även lagt ut en video för att göra supportrarna lite extra motiverade att bidra till insamlingen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln