HockeyNews
PLUS

Målvakten klar för Malmö – så långt är kontraktet

Marek Langhamer

Publicerad: 12 april 2024

FacebookXWhatsApp

Malmö Redhawks har gjort klart med ett nyförvärv och det är på målvaktssidan som klubben valt att göra en förstärkning på.

Det har spekulerats tidigare, men nu står det klart att den tjeckiske målvakten Marek Langhamer ansluter till Malmö Redhawks nästa säsong.

Langhamer kommer senast från spel i Oskarshamn där han storspelade i de två första kvalmatcherna mot HV71. Målvakten tvingades därefter att bege sig hemåt på grund av privata skäl.

Så långt är kontraktet

Trots Oskarshamns degradering blir alltså Langhamer nu kvar i SHL.

– Jag är jätteglad över att få komma till Malmö och är tacksam för möjligheten. När jag hade mitt första samtal med ”Stoffe” (Nihlstorp) så fick jag ett väldigt bra intryck av både honom och övriga ledarstaben, och det känns som att vi tillsammans kan göra något riktigt bra här. Malmö är dessutom en väldigt fin stad som kommer passa mig och min familj bra. Jag är taggad på en ny säsong och är redo att fightas för klubben, säger Langhamer till klubbens hemsida.

Kontraktet med Langhamer är skrivet till och med säsongen 2025/2026.

Nöjd coach

Målvaktstränaren Cristopher Nihlstorp har bra koll på Malmös nya tillskott.

– Det är en modern hybridmålvakt som egentligen hanterar alla delar av spelet. Han täcker bra när han behöver göra det och agerar bra när han behöver göra det. En ganska komplett målvakt i sin profil och med en har bra storlek, säger Nihlstorp.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!