HockeyNews
PLUS

Mika: "Minns var de var, vad de åt, vad de drack"

Mika Zibanejad

Publicerad: 22 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Mika Zibanejad vill upprepa samma sak som Mark Messier och 1994 års upplaga av New York Rangers gjorde – vinna Stanley Cup.
30 år efter senaste titeln.
– Det är inte en börda, inte alls. Det är snarare en motivation att få uppleva samma sak som de gjorde, säger Zibanejad.

Sedan 1994 har Rangersfansen drömt om en ny Stanley Cup-titel och förhoppningarna är stora den här våren.
Rangers tog flest poäng i grundserien och vann President Trophy och fortsatte sedan med att inleda slutspelet med sju raka segrar – senast ett lag stod för samma sak var det just 1994 års upplaga av Rangers.

"En motivation"

Men att det gått 30 år sedan klubben senast blev mästare i NHL är inget annat än motivation nu, enligt den svenske storstjärnan.
– Det är inte en börda, inte alls. Det är snarare en motivation att få uppleva samma sak som de gjorde. När man ser videoklipp på det som skedde och hör folk prata om det… de minns var de var, vad de åt, vad de drack när det hände, säger Zibanejad.

Messier hyllar årets upplaga

Rangersikonen Mark Messier fick lyfta bucklan och fira inför hundratusentals människor på Manhattan och Messier ser likheter mellan mästarlaget från 1994 och årets trupp som leds av svensken.
– Det framgår tydligt att de är ett sammansvetsat lag. De spelar som en enhet och sätter laget över jaget. Det är viktiga attribut hos ett mästerskapslag. Laget från 1994 var en utmärkt förebild för hur ett mästerskapslag bör se ut, säger Messier.

I natt startar konferensfinalen mellan New York Rangers och Florida Panthers, två möten i Madison Square Garden väntar och flera svenskar i spel.
Rangers med Zibanejad, Erik Gustafsson och Alexander Wennberg.
I Florida hittar vi Oliver Ekman-Larsson, Gustav Forsling och Kevin Stenlund.
Både lagen har dessutom ytterligare blågula inslag som varit utanför matchtruppen under hela slutspelet.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!