HockeyNews
PLUS

Mauri går in med sexsiffrigt belopp i SSK

SSK

Publicerad: 3 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Sädertälje jobbar för att finanisera värvningen av dansken Nicolai Meyer – nu har TV-profilen Mauri Hermundsson klivit in med 100 000 kronor och hoppas att fler supportrar och sponsorer ska hänga på.
– Det var väldigt spontant. Sen tänkte jag att det kanske är för mycket, men det är svårt att backa sen, säger Mauri till LT.

Mauri Hermundsson ska leda TV-programmet Idol i TV4 i höst ihop mer Pär Lernström – Mauri som är en känd SSK-supporter gör nu vad han kan för att Södertälje ska bli slagkraftiga nästa säsong.

Mauri och supporterprofilerna Johan Myrberg och Andreas Häggström, som driver SSK-podden, tog initiativet att starta en insamling och nu har de fått med sig klubben.

Tillsammsns går de in med 110 500 kronor varav Mauri står för 100 000 kronor.
– Det var väldigt spontant. Sen tänkte jag att det kanske är för mycket, men det är svårt att backa sen. Och det känns ändå rätt, säger Mauri till LT.

Idén kom till under inspelningen av ett avsnitt i kombination med några öl.
– Jag var två öl in. Så jag visste vad jag gjorde, men var lite busig. Annars hade jag kanske bara gått in med 50 000, säger Mauri till LT.

I går kunde Hockeynews avslöja att Nicolai Meyer återvänder till SSK och det är den danske forwarden som klubben nu ska finanisera med en insamling. Sebastian Dyk och Meyer hade bra kemi tillsammans när duon senast spelade ihop med Södertälje och i videon som klubben delat i sociala medier så är Dyk med på ett hörn tillsammans med TV-stjärnan Mauri.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln