HockeyNews
PLUS

Massivt stöd för Karlskrona: "Sjukt kul"

Karlskrona HK
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Karlskrona är vidare till semifinal efter att ha segrat på hemmais mot Visby Roma. Hemmalaget hade ett stort antal supportrar på plats som hejade fram de till seger – igen.

ANNONS

Karlskrona segrade i den fjärde omgången mot Visby Roma efter stor dramatik och ställningen var efter det 2-2 i matchserien inför mötet i Blekinge.

Allt kom att avgöras under onsdagen.

Karlskrona som har haft en trogen hemmapublik under hela säsongen hoppades på starkt stöd inför den direkt avgörande omgången.

– Publikrekord för säsongen kanske det inte blir, vi hade 3 532 i premiären, men det vore kul om det blev 3 000 i alla fall, sa Tobias Larsson till Blekingesport. .

Pressen låg på Karlskrona inför mötet.

– Sjukt kul, så klart. Det är ett perfekt läge för oss att åka dit och förstöra festen för dem, säger Visby Romas forward Karl Påhlsson till Helagotland.

"Det är viktigt"

Karlskrona tog tag i taktpinnen direkt och gick upp i en 2-0-ledning efter den första perioden. Nils Bolin reducerade innan hemmalaget återigen sköt in två puckar i mål.

Gotlandslaget stod för ytterligare en reduceringar i den tredje perioden, men närmare än så kom man aldrig.

Karlskrona fastställde slutresultatet 6-3 efter två mål i öppet kassen i slutskedet av matchen.

– Det är klart det är viktigt, vi vill ta kliv varje säsong och om vi inte tar oss till den avgörande kvalserien mot allsvenskan så har vi stått och stampat tre år på raken, sa Larsson till Blekingesport inför matchen.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln