Målvakten historisk när Chicago Wolves kopplade greppet

(8797) Chicago Wolves
Ross Dettman/Chicago Wolves

Publicerad: 26 maj 2019

Chicago Wolves kopplar greppet i matchserien mot San Diego efter nattens 5–2 seger.
Förra matchen hette hjälten Oscar Dansk. Den här gången hamnade åter Chicago Wolves målvakt i centrum, fast av en helt annan anledning.
Under natten till lördagen blev Oscar Dansk matchhjälte för sitt Chicago Wolves när dessa vann i förlängning mot San Diego Gulls och utjämnade konferensfinalen till 2–2 i matcher. Men när femte matchen skulle spelas var Dansk förpassad till bänken. Istället vaktade Max Lagace kassen för Chicago Wolves.

Knappa fem minuter in i matchen tog San Diego ledningen genom Adam Cracknell. Kvitteringen kom en stund senare genom Tomas Tyka och kort efter det kom också ledningsmålet för Wolves, när Cody Glass hittade nätet. Vid båda målen stod Zach Whitecloud för assisten.

En mållös andra period följde därefter innan en betydligt mer händelserik tredje tog vid. Jacob Larsson slog till och vips var det kvitterat i matchen. Men kvitteringen höll bara i en och en halv minut innan Daniel Carr återgett Chicago Wolves ledningen.

Därefter hände något historiskt. För första gången i AHL:s historia noterades en målvakt för mål i en Calder Cup match. Tidigare nämnda Max Lagace var sist på pucken innan San Diegos Isac Lundeström mycket olyckligt råkade sätta den i sin tomma målbur under en avvaktande utvisning.

Med 4–2 på tavlan tog San Diego ut sin målvakt för att försöka få till reducering, men istället satte Tye McGinn 5–2 i tom kasse.

Chicago Wolves leder därmed konferensfinalen med 3–2 i matchen och har chans att säkra platsen i Calder Cup finalen när matchenserien vänder hem och avslutas med två matcher i Chicago.