HockeyNews
PLUS

Målmaskinerna bakom Brynäs seger

Brynäs IF
Brynäs IF
4 - 1
(2-0, 0-1, 2-0)
Nybro Vikings IF
Nybro Vikings IF
brynas- jack kopacka och miks indrasis
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 19 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs målmaskiner Jack Kopacka och Miks Indrasis gick mållösa från det första mötet i kvartsfinalsserien mot Nybro.
I rond två tog duon revansch och låg bakom att Brynäs skaffade sig 2–0 i matchserien.
– Det är viktigt att få i gång allihop, vi måste ha fyra fulla kedjor som är med och bidrar, säger tränaren Niklas Gällstedt till Hockeynews.

Brynäs vände underläge till seger i det första kvartsfinalmötet mot Nybro och skaffade sig 1–0 i matcher i söndags.

I tisdagens andra möte presenterade sig målmaskinerna Jack Kopacka och Miks Indrasis för första gången det här slutspelet.

Redan efter tre och en halv minuts spel skickade Miks Indrasis in 1-0 efter klapp-klapp-spel med Theo Lindstein och Johan Larsson. Det var den lettiske forwarden 27:e mål och totalt 59:e poäng den här säsongen.

Kort därefter var Brynäs nära att utöka när Simon Robertsson prickade ribban från långt håll. 2–0 målet skulle i stället komma med 3:21 kvar till pausvilan sedan Linus Ölund spelat fram Jack Kopacka till hans 34:e mål för säsongen.

– Vi kommer inte ut på det sätt vi vill göra. Vi har några ströbyten som generar i mål, men överlag är det en halvdan period, säger tränaren Niklas Gällstedt.

Elva minuter in i den andra perioden reducerade gästerna genom Theo Nordlund. Brynäs fick sedan ett mål bortdömt efter att Miks Indrasis ansågs ha stört Daniel Fahlström i Nybros mål på ett skott från Chad Billins.

– Vi föder deras spelvändningar och bjuder på saker. Visst, de är där och forcerar, men det är fortfarande vi som har pucken och jag tycker att det är alldeles för enkla misstag. De är klart bättre än oss i andra perioden.

3–1 målet skulle i stället komma tidigt i den tredje perioden efter att Simon Bertilsson skickat in ett skott från blå. Jack Kopacka kunde sedan fastställa slutresultatet till 4–1 i tom bur, hans andra mål och totalt tredje poäng den här kvällen.

Därmed leder Brynäs med 2–0 i matcher när serien nu vänder ner till Nybro.

– Vi får 3–1 målet och får energi av det och sedan tycker jag att vi spelar av det på ett bra sätt. Vi är nöjda med att ha 2–0.

Hur viktigt är det att få i gång Indrasis och Kopacka tidigt?

– Det är viktigt att få i gång allihop, vi måste ha fyra fulla kedjor som är med och bidrar. De här killarna har varit med förut och det är bra att de får göra mål, men det gäller även alla andra.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!