HockeyNews
PLUS

Lövens stjärnduo ur spel – Powell berättar

Myles Powell Nick Schilkey
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 28 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Björklöven har saknat både årets poängkung Myles Powell och förra säsongens poängkung Nick Schilkey – i en månad.
Men de närmar sig comeback.

Myles Powell har gjort 42 poäng (20 mål, 22 assist) och är Björklövens poängkung. Problemet är att han blev skadad för exakt en månad sedan idag och har inte spelat sedan Brynäs-matchen borta den 28 januari.
Mer än att det rör sig om en skada på överkroppen är inte sagt. Powell tränar på is, men inte med laget och det ser inte ut att bli något spel den här veckan heller.

"Inte hundraprocentig"

– Det är fortfarande osäkert, men jag har absolut tagit stora kliv de senaste dagarna. Jag känner mig fortfarande inte hundraprocentig, men känner att jag börjar komma in i det så det är ett steg i rätt riktning, säger Powell till Västerbottens-Kuriren.
Björklöven möter Djurgården i Stockholm på onsdagen och har därefter tre matcher kvar att spela. Västerbottningarna avslutar mot jumbon Västervik på bortais den 8 mars.
– Det börjar ju närma sig slutspel och jag vill såklart vara redo till 100 procent när det drar igång. Om jag kan spela innan dess är det en bonus, säger Powell till VK.

Schilkey mot comeback i slutspelet

Förra säsongens poängkung Nick Schilkey avbröt matchen mot Södertälje den 26 januari efter att ha blivit träffad av en puck på handen. Schilkey, som den här säsongen har gjort 28 poäng (11 + 17) på 34 matcher, gick gipsad i tre veckor på grund av ett brutet finger och väntas vara tillbaka sex veckor efter smällen. Det innebär att han ska kunna vara spelklar då kvartsfinalerna i slutspelet drar igång.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!