HockeyNews
PLUS

Beskedet: Brynäs väljer att överklaga

Linus Ölund

Publicerad: 24 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Brynäs Linus Ölund missar tre viktiga semifinaler, enligt disciplinnämndens beslut.
Han motsätter sig helt straffet:
– Jag uppfattar inte överhuvudtaget att jag hakar ihop med domaren och jag skulle aldrig åka på en domare med flit.
Brynäs har under kvällen meddelat att man överklagar avstängningen.

Centern får böta 15 000 kronor, men straffet kan komma att kosta mycket mer än så för Brynäs om resultaten påverkas av hans frånvaro.

Gefle Dagblad refererar Ölunds försvar:

"Enligt videon ser man tydligt att jag inte gör någonting för att avsiktligt åka på domaren, och jag ändrar ej heller åkriktning eller på annat sätt rör min kropp så att kontakten ska uppstå”, säger Ölund i ett försvarsutlåtande till nämnden".

I sin dom skriver disciplinnämnden att Ölund inte hade som syfte att köra på domaren, men hade kunnat undvika det.

”Linus Ölund haft god tid att upptäcka domaren och möjlighet att undvika en kollision med denne. Att köra på en domare under match är helt oacceptabelt och den typen av förseelser har ett i grunden högt straffvärde. Eftersom Linus Ölunds syfte inte var att köra på eller skada domaren är omständigheterna i detta fall sådana att avstängningens längd kan stanna vid tre matcher”.

Gefle Dagbladets sportchef Erik karlsson förutsätter att Brynäs överklagar och kallar domen obegriplig. Sportchefen på lokaltidningen hänvisar bland annat till att Albin Lundin i Timrå som dömdes till ett trematchersstraff när han råkade krocka med en domare i en match – men friades av Riksidrottsnämnden.

"Att det inte har någon som helst påverkan på disciplinnämndens beslut är faktiskt hårresande dumt. Det är som att en dom i Högsta domstolen inte skulle ha någon vägledande effekt på nya mål i tings- och hovrätt", menar Karlsson.

Brynäs meddelade under söndagskvällen att man överklagar. Under överklagandet kommer klubben inte ge några fler kommentarer.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)