HockeyNews
PLUS

Luleås storsatsning: "Nu kan ingen gnälla"

Luleå Betsson
ANNONS

Publicerad: Idag 12:11

FacebookXWhatsApp

Efter två raka kvartsfinaluttåg siktar nu Luleå Hockey återigen mot det där efterlängtade andra SM-guldet när en ny säsong står för dörren och kanske kan segerreceptet vara att ha den stjärnspäckade truppen klar redan från start.
– De har bara smällt till på stjärnorna med en gång istället för att vänta, säger den tidigare SHL-forwarden Christian ”Fimpen” Eklund i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson.

ANNONS

I en dryg handfull år har Luleå ansetts som ett absolut topplag i SHL, men norrbottningarna har ännu inte lyckats vinna det där efterlängtade andra SM-guldet i klubbens historia.

När laget analyser inför en ny säsong i podcasten Femtefemman, som görs i samarbete med Betsson, höjs dock varnande fingrar för att klubben kan ha gjort en väsentlig sak bättre i år än under de senaste åren. De har nämligen fått, tillsynes, alla stjärnvärvningar på plats redan till starten av säsongen.
– De senaste två åren tycker jag inte att Luleå har fått någon riktig träff. De har väntat och väntat, men i år har de inte lämnat någonting åt slumpen. De har bara smällt till på stjärnorna med en gång istället för att vänta och det är nog bra, säger Djurgårdsprofilen Christian ”Fimpen” Eklund i podden.

– Anser du inte att det var träff med ”Olle” (Niklas Olausson, poddkollega reds. anm.) i fjol?, skrattar den tidigare SHL-backen Mattias ”Kolan” Karlsson.
– Jo, men de letade länge. Förrförra året letade de hela tiden efter en stjärna som skulle vara med (Linus) Omark.

På pluskontot in i den här säsongen noteras bland annat spelare som amerikanen Brian O’Neill från schweiziska Sug, finländarna Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen och Markus Nurmi samt den tidigare Örebro-stjärnan Mathias Bromé.
Ett silly season-facit som får panelen i podcasten att känna att tidigare års problem nu på många sätt kan vara åtgärdat.
– Ja, men har de inte haft en tunn trupp två år i rad? Det har fattats backar och det har fattats forwards, frågar sig ”Kolan” Karlsson innan Niklas Olausson, som så sent som förra säsongen själv var en av spelarna som Luleå plockade in sent för att bredda truppen, kliver in i diskussionen.

– Exakt. De har velat träffa rätt och de har väntat lite länge, men nu kan ju ingen gnälla på det här truppbygget på förhand. Det är ju någonstans det vi får betygsätta den sportsliga ledningen på här och nu. Vissa kommer kanske inte leva upp till det vi tror och andra kommer att göra det. Det är ju alltid så, men de har ju också många unga, säger han.

– Luleås juniorverksamhet pratas det sällan om, men (Jakob) Wozniak slog väl något poängrekord här nu i SuperElit för 16-åringar, Isac Hedqvist är otroligt bra och David Granberg kommer garanterat att spela mycket i vinter i en fjärdekedja tillsammans med Jonas Berglund. Det ser otroligt intressant ut och det ska bli otroligt intressant att gå på premiären här.

Lyssna på Femtefemmans lagavsnitt om Luleå här

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln