HockeyNews
PLUS

Luleåprofilen aktuell för allsvensk klubb

Johan Strömwall Mora IK
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 14:27

FacebookXWhatsApp

Mora IK har sökt efter en ny klubbdirektör – ännu en gång. Nu föreslås Johan Strömwall få jobbet.

ANNONS

Johan Strömwall har tidigare bland annat varit klubbdirektör för Luleå hockey, samt huvudtränare för SSK i Hockeyallsvenskan. Innan dess en guldhjälte och landslagsspelare, bland annat delaktig i Luleås enda SM-guld hittills, 1996.

Nu föreslås han bli ny klubbdirektör i Mora IK, som haft det minst sagt rörigt på kansliet en längre tid. Interna bråk och stridigheter har präglat arbetet utanför isen, och senast i juli hoppade klubbdirektören Patrik Andersson av efter bara några månader på jobbet, och beskyllde styrelsen för att motarbeta honom.

Nu går klubben ut med att Strömwall föreslås få jobbet. Närmast kommer han från samma roll i Södertälje Basketbollklubb.

"Med en stark vision och ett tydligt fokus på långsiktig hållbar ekonomi, tydligt ledarskap, integritet och framtid står Johan Strömwall redo att leda klubben in i en ny era av framgång och utveckling som ny Klubbdirektör", skriver klubbens styrelse på Mora IK:s hemsida.

– Jag är oerhört glad om jag får denna möjlighet att leda Mora IK," säger Johan Strömwall. Min vision är att bygga vidare på klubbens starka traditioner samtidigt som vi satsar på innovation och utveckling för att säkerställa en ljus framtid för våra spelare, sponsorer, volontärer, fans och hela Mora-gemenskapen.

Klubben skriver att fackliga förhandlingar är det som återstår innan Strömwall kan anställas.

Mora IK har nyligen även gått ut med att klubbens ekonomi är i ett utsatt läge och flera miljoner måste sparas för att klubben ska klara elitlicensen för 2025/26.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln