HockeyNews
PLUS

Luleås succéback klar för NHL-klubb

(8835) Jesper Sellgren
Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Jesper Sellgren gjorde en mycket stark säsong i Luleå. Men till nästa säsong kommer han inte att vara kvar i klubben. Han har nämligen skrivit på ett tre-års-kontrakt med Carolina Hurricanes.

SHL presenteras av ATG Sport 

Jesper Sellgren kom till Luleå från Modo inför den gångna säsongen. Den 20-årige backen gjorde en mycket fin första säsong i SHL där han stod för 21 poäng på 62 matcher. När säsongen med Luleå var slut åkte han sedan över till Nordamerika där han spelat i Charlotte Checkers, som är framme i Calder Cup-final.

Till nästa säsong blir spelet i Nordamerika permanent. Carolina Hurricanes, klubben Sellgren är draftad av, går under tisdagskvällen ut och meddelar att man skrivit ett tre-års-kontrakt med Sellgren. Kontraktet börjar till hösten och är under de två första säsongerna värt 700 000 amerikanska dollar vid spel i NHL och 70 000 amerikanska dollar vid spel i AHL. 

– Jesper är en solid tvåvägsförsvarare som spelade för ett topplag i Sverige 2018/2019. Vi ser fram emot att se honom ta nästa steg i sin utveckling, säger Carolinas president och general manager Don Waddell enligt klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!