HockeyNews
PLUS

Luleå hoppas ha hittat sin guldkedja

Omark O'Neill Bromé
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Linus Omark har fått två nya kedjekamrater.
Och Luleå har skaffat sig ett guldvapen.
– Vi vet att vi har ett starkt lag i år. Det är ingen hemlighet. Men det är nya gubbar som ska komma in i spelsystem, säger Omark till NSD.

ANNONS

Amerikanske centern Brian O’Neill är ny toppcenter i Luleå den här säsongen och han ersätter den finländske VM-guldvinnaren Juhani Tyrväinen.
Örebro-forwarden Mathias Bromé blev till slut också en spektakulär värvning för Luleå. Det gör att huvudcoachen Thomas ”Bulan” Berglund har två nya kedjekamrater till storstjärnan Linus Omark.
När isträningen drog igång på försäsongen fick Omark, O’Neill och Bromé börja lära känna varandra på isen.
Linus Omark har spelat mot Brian O’Neill i både den schweiziska ligan och i KHL.
– Jag vet vilken bra spelare det är. En superbra kille och vi får försöka hänga en hel del innan det börjar, säger Omark till NSD.

Dubbelt OS-meriterad och högerskytt

Den dubbelt OS-meriterade O’Neill är en rightskytt vilket kan vara en fördel.
– Jag tror det är super. Jag har alltid gillat att spela med rightare. Det är verkligen ingen nackdel. Men jag brukar säga att bra hockeyspelare hittar alltid varandra, säger Omark.
Att Mathias Bromé är startsnabb och svårfångad gör en kedja komplett. Och Luleå, som redan är en stad med svår hockeyfeber, kommer att ha enorma förväntningar på laget under säsongen som kommer.

Så här tränar Luleå, enligt NSD

Backpar
Jesper Sellgren, Oskari Laaksonen – Erik Gustafsson, Marcus Hardegård, Pontus Själin, Ludvig Jansson – Arttu Tuhkala, Frédéric Allard.

Kedjor
Linus Omark, Brian O'Neill, Mathias Bromé – Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen, Markus Nurmi – Brendan Shinnimin, Albin Lundin, Pontus Andreasson – David Lilja, Jonas Berglund, Einar Emanuelsson – David Granberg.

Linus Omark har gjort sitt under sommarträningen för att vara redo i september när SHL börjar.
– Tidigare säsonger har jag haft tre långa finalserier. Den här sommaren fick jag lite mer fokus på träningen och tagit bort några kilon – som det brukar vara nu. Motivationen är lite högre nu än under sommaren. Vi får se om man har det under säsongen också – eller om man har toppat nu, säger Omark till NSD med ett skratt.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln