HockeyNews
PLUS

Luleå agerar – kallar hem utlånad back

Arttu Tuhkala
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 september 2024

FacebookXWhatsApp

Luleå agerar efter beskedet om Oskari Laaksonen. Nu kallas Arttu Tuhkala tillbaka från Östersund, dit han varit utlånad. Det gör i sin tur att den allsvenska klubben ser över marknaden.

ANNONS

Luleås offensiva backstjärna Oskari Laaksonen tvingas till operation och blir borta till årsskiftet – det beskedet kom nyligen. Luleås sportchef Thomas Fröberg har dock inledningsvis aviserat att man satsar på att ge egna spelare chansen att fylla luckan, och nu kommer logiskt beskedet att backen Arttu Tuhkala kallas hem från Östersunds IK.

Detta meddelar Jämtlandsklubben på X. – Arttu gjorde ett bra jobb under de veckor han var här och visade att han har potential att bli en bra hockeyspelare på hög nivå, säger ÖIK:s sportchef Per Tagesson i en kommentar där.

Tuhkala, född 2005 med moderklubb Kärpät, har möjlighet att vara en JVM-spelare för Finland i vinter. Han spelade i helgen med Luleås J20 och gjorde då 1+2 i 7–1-segern mot Skellefteå. Möjligheten finns fortsatt att junioren kan återvända till Östersund senare under säsongen.

Men ÖIK ser nu över marknaden efter backar.
– Vi håller dialogen med Luleå framåt men måste samtidigt se över olika alternativ då vi redan sett att vi blir sårbara med endast sju backar i laget, säger Per Tagesson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln