HockeyNews
PLUS

Luganobossens tydliga besked om LaLeggia: "Betalade ingenting"

(28399) Joey LaLeggia-Lugano
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 22 juni 2023

FacebookXWhatsApp

Joey LaLeggia lämnade under torsdagen HV71 för Lugano.
Och det blev ingen dyr historia för den schweiziska klubben att lösa LaLeggia, enligt sportchefen Hnat Domenichelli.
– Joey utnyttjade en option i sitt kontrakt och vi betalade ingen kompensation, säger han till klubbens hemsida.

När Joey LaLeggia under inledningen av förra säsongen lämnade Timrå för HV71 skrev han i samma veva på ett nytt kontrakt med Jönköpingsklubben som sträckte sig till och med våren 2025. Efter en succéartad säsong där han med sina 18 mål var den målfarligaste backen i hela SHL har intressenter från andra ligor funnits kring den kanadensiske backen.

Under torsdagen stod det också klart att LaLeggia lämnar HV71 för spel i Schweiz med Lugano under de två kommande åren.

Och trots att 30-åringen hade två år kvar på sitt kontrakt med HV71 kunde Lugano värva honom gratis enligt sportchefen Hnat Domenichelli.

– Joey är en back som med sin skridskoåkning kan göra nytta över hela banan. Han har bra blick för spelet och spelar med bra energi. Han valde att utnyttja en klausul i sitt kontrakt med sin svenska klubb där han spelade under förra säsongen och detta gjorde det möjligt att vi inte behövde stå för någon ekonomisk kompensation. Vi ser fram emot att välkomna honom och hans familj, säger han till klubbens hemsida.

LaLeggia blir Luganos sjunde importspelare kommande säsong.

HV71 har nu sex backar under kontrakt exklusive Emil Andrae som är på glid till NHL-klubben Philadelphia där han har kontrakt.

– Att Joey kan lämna har jag vetat en längre tid och likadant med Emil. Vi har sex backar nu och ska ha åtta. Just nu har vi långt gångna samtal med en back och sen har vi andra namn vi jobbar på också så jag känner mig lugn, säger HV:s sportchef Kent Norberg till Jönköpings-Posten.

Om en vecka kommer NHL-backen Anton Strålman till Sverige och ska diskutera framtid med HV71.

– Vi tittar brett men det är klart att han finns med där plus några namn till. Jag hoppas göra klart med någon under nästa vecka, säger Norberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!