HockeyNews
PLUS

Lodin i toppform – inspirerad av Dick

Lodin Dick
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 1 september 2024

FacebookXWhatsApp

Viktor Lodin laddar för sin första säsong i Färjestad – med gamla klipp på Dick Axelssons kombination av skicklighet och förmågan att spela med både kraft och envishet.

– Dick har alltid fascinerat mig, på ett bra och kanske dåligt sätt ibland. Hur han kan kombinera de här sakerna. Jag har faktiskt kollat en del Youtube, bland annat från 2009 i slutspelet och hur sjukt bra han var på den tiden. Så mycket talang, säger Lodin till Värmlands Folkblad.

ANNONS

Färjestads tränare Tomas Mitell berättade nyligen för Värmlands Folkblad hur Lodin blivit smalare och starkare.

– Jag har haft en bra sommar och känner mig i form, så nu har jag en rejäl grund att stå på. Det gör att jag orkar spela mer och bättre i många matcher. Det ska bli spännande att se hur det går med så många skickliga spelare runt omkring sig, som kan göra lite grejer, säger Lodin själv till Värmlands Folkblad.

I Oskarshamn var han en av få toppspelare – i Färjestad är konkurrensen betydligt större.

– Det ser jag bara som positivt. Vi har ett grymt lag som sporrar varandra med ett mål i sikte och det är att vinna guld och stå på Stora torget, förklarar Lodin för VF.

Det gjorde Dick Axelsson 2009 med FBK.

De båda profilerna har gemensamt att att de inte tog vägen via TV-pucken. Lodin väntar fortfarande på sin debut i Tre Kronor men är hoppfull.

– Hoppas att jag kan bli ännu bättre än Dick. Jag ska försöka ta med mig den känslan jag hade i kvalet mot HV och den spelstil jag har, som blir bättre i den typen av matcher. Det ger mig en extra boost när folk försöker få mig ur balans, ler han, säger Lodin till Värmlands Folkblad.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln