HockeyNews
PLUS

Lämnade landslaget – lägger locket på

Studenic
ANNONS

Publicerad: 2 september 2024

FacebookXWhatsApp

Marian Studenic lämnade Slovakiens landslag och OS-kvalet i förtid. Väl tillbaka i Karlstad vill Färjestadsforwarden dock inte prata alltför mycket om vad som hände.
– De som känner mig vet vad som hände, säger han till VF.

ANNONS

Färjestads nyförvärv Marian Studenic valde att lämna Slovakiens landslag redan före första matchen i OS-kvalet, och förbundskaptenen Craig Ramsay hänvisade till att Studenic skulle ha varit missnöjd med sin roll i laget.

Nu är Studenic tillbaka i träning med Färjestad, men vill inte säga så mycket om vad som hände i landslaget.

– Jag vill inte snacka om det. Jag är glad att grabbarna lyckades, att de tog sig till OS. Så mycket mer än det vill jag inte kommentera. Jag har lagt det där bakom mig, säger slovaken till VF.

– De som känner mig vet vad som hände. Så mycket mer vill jag inte säga. Ibland händer saker och nu har jag lagt det bakom mig, fortsätter han.

Slovakien kommer att spela OS i Milano 2026 och Studenic, med sin NHL-erfarenhet, är givetvis sportsligt sett en spelare som kan vara aktuell för landslagsspel under säsongen också. Inte minst VM till våren. Men om Studenic kommer vara aktuell för spel i landslaget framöver vet han inte.

– För att vara helt ärlig vet jag inte. Vi får se vad som händer. Det som hände lägger jag bakom mig, jag lever i nuet och fokuserar bara på att vara den bästa versionen av mig själv. Sen vet man aldrig vad som händer i framtiden, säger han.
Färjestad går in i CHL på fredag mot Pelicans, men saknar Linus Johansson, David Tomasek och Noel Fransén, som blev skadad under landslagsspel förra veckan. Båda de två förstnämnda kan mycket väl missa CHL-premiären, Fransén ska undersökas enligt tränaren Tomas Mitell till VF.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln