Sverige vinner bronsmatchen mot Kanada

Tre Kronor

Publicerad: 26 maj 2024

Sverige och Kanada möttes i bronsmatchen efter en tung gårdag. Efter mycket krigande vann till slut Tre Kronor matchen och knep medaljen.

Tre Kronor har försökt att ladda om till bronsmatchen efter storförlusten mot Tjeckien igår. Sam Hallam valde att trots allt satsa på samma lag och inga förändringar gjordes.

Fint förarbete

Det var en jämn inledning på matchen där lagen kände på varandra. 12.05 gjordes matchens första mål, signerat Carl Grundström. 26-åringen assisterades av FBK-kaptenen Linus Johansson som stod för ett fint förarbete.

Tidigt i den andra perioden kom Kanadas kvitteringspuck, noterat Dylan Cozens.

Snabb vändning

Efter drygt fyra minuters spel i den tredje perioden tog Kanada ledningen för första gången i matchen.

09.35 klev lagkaptenen Erik Karlsson fram när det behövdes som mest och kvitterade. Drygt fyra minuter senare blev Grundström tvåmålsskytt.

Marcus Johansson fastställde slutresultatet 4-2 i öppen kasse och Sverige vann bronsmatchen.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!