HockeyNews
PLUS

Linköpings drag – mörkar alla skador

Costmar Leier
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 26 februari 2024

FacebookXWhatsApp

Linköping jagar topplacering i SHL.
Då mörkar klubben skadorna i laget.

LHC ligger femma i SHL. För första gången på sex år kommer det att bli slutspelshockey i Östergötland.
På måndagen gick klubben ut på sin hemsida och meddelade att man från och med nu kommer att mörka eventuella skador i laget.
”Med sju matcher kvar av grundserien går herrlaget in i ett avgörande skede på säsongen och man har därför kommit fram till att man inte kommer att kommentera eller avslöja eventuella skador, känningar och sjukdomar utåt under den resterande delen av säsongen för att inte ge våra motståndare eventuella fördelar”, skriver LHC.

Costmar borta omkring två veckor

Så sent som förra måndagen, den 19 februari, berättade Linköping att forwarden Arvid Costmar beräknas bli borta från spel i omkring två veckor efter en smäll mot Skellefteå den 15 februari.
Costmar ser därmed ut att missa de kommande två matcherna mot Färjestad och Växjö, men kanske kan vara aktuell för spel mot HV71 på lördag. Forwarden Taylor Leier har varit skadad och borta sedan den 27 januari och missat åtta matcher.
Men nu är det alltså tyst runt Leier och skadorna.

Jakobsson: "För lagets bästa"

– Detta är något vi i staben gemensamt har kommit fram till. Det är för lagets bästa vi väljer att göra detta för att skapa oss så bra förutsättningar som möjligt under slutet av säsongen och inte bjuda våra motståndare på något extra. När det börjar drar ihop sig blir alla detaljer viktiga och det här är en av dem, säger LHC:s sportchef Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)