HockeyNews
PLUS

Lindbom inför fredag: "Det gäller att våga"

IK Oskarshamn
IK Oskarshamn
4 - 2
(2-1, 1-0, 1-1)
HV71
HV71
Johan Lindbom
Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2024

FacebookXWhatsApp

HV71 hade chansen att säkra SHL-kontrakt vid vinst.
Men då fixade Oskarshamn en sjunde och helt avgörande match på fredag.

HV gick in med 3-2 i matcher. Vid vinst skulle laget vinna kvalserien och skicka ner Oskarshamn till Hockeyallsvenskan. Men Oskarshamn skulle börja bäst.

Efter 09.45 skulle David Quenneville skicka in 1-0 från blålinjen i powerplay. Men HV skulle svara snabbt. Med klockan på 10.53 skulle Hugo Fransson få in 1-1 från en svår vinkel. Det skulle sedan liggas på med målchanser för båda lagen, och till slut skulle Oskarshamn få in ett ledningsmål genom Hampus Karlsson efter 17.37 i första.

– Jag tycker att vi spelar väldigt bra. Jag tycker att vi ska vara nöjda med första. Så vi måste bygga vidare på det här bara, säger Hampus Karlsson till TV4 och fortsätter:

– Jag tycker att vi behandlar pucken bra och vi tar beslut där vi ska liksom. Chippar bra och jobbar hårt.

HV:s tränare Johan Lindbom är inte nöjd med första perioden.

– Jag hittar inte mycket positivt i första perioden överhuvudtaget. Det positiva är att vi bara ligger under med ett mål och fortfarande är med i matchen. Det är alldeles för dåligt rakt över, säger han till TV4.

Efter 13.33 i andra utökade Oskarshamn till 3-1 genom Nick Olesen. Men HV skulle reducera i tredje. Efter 02.51 skulle André Petersson sätta dit 3-2. Med 1.03 kvar av matchen satte Viktor Lodin dit 4-2, vilket blev slutresultatet.

Det blir nu en sjunde och avgörande match mellan lagen som spelas på fredag.

– Vi gör oss redo, vi ska göra vår bästa bortamatch för säsongen, säger Viktor Lodin efter matchen.

Johan Lindbom tycker att HV kommer igång i slutet av dagens match.

– Jag ser att vi spelar hockey sista 20, första två (perioderna) är vi inte alls nöjda med, säger han till TV4 och fortsätter:

– Det finns bara ett, det är fullt fokus fredag och vinna den matchen, det finns inget annat.

Detta vill han se att HV gör på fredag.

– Att vi kommer ut från start och verkligen vill vinna den matchen. Vi saknar det idag från start. Det är upp till en match och vi ska inte ångra oss efter, utan vi ska göra allt vi kan på fredag för att vinna den matchen, säger Lindom till TV4 och fortsätter:

– Det gäller att våga, att den som backar blir passiv, den förlorar. Utan verkligen gå för det. "Njuta" är fel ord att säga men "köpa läget" liksom, det är upp till sista avgörandet. Göra allt vad du kan, så att du inte har något att ångra efter, säger Lindbom till TV4 inför avgörande matchen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)