William Ignberg Nilsson

Publicerad: 19 mars 2024

AIK har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot Mora.

Strax innan nedsläpp mellan AIK och Mora i den andra kvartsfinalen på Hovet, tilldelades AIK:s sportchef Niklas Persson priset för "Årets sportchef" i Hockeyallsvenskan.

Precis som i omgång ett tog AIK ledningen. Efter 2.40 spelat spräcker William Ignberg Nilsson AIK:s nolla. Han assisteras av Oskar Magnusson och Mathew Maione.

– Det finns ett driv som är kompatibelt, du kan inte ha en som dundrar på fartmässigt och en som inte hänger på. Jag tycker det fungerar, de kuggar i. De blir tunga, de blir jobbiga att möta dem, säger Fredrik Söderström om AIK:s fjärdekedja i TV4.

Mora kvitterar

4.59 utvisades Christoffer Björk för holding, men AIK kunde spela av boxplayet utan några större problem.

10.31 kvitterar Mora efter att Måns Carlsson skickat in en studspuck mot Bibeau. AIK-målvakten blockerar inte och Petter Vesterheim kan skjuta in pucken i mål.

Måns Carlsson utvisas två minuter för slashing strax efter målet. AIK som fick rejäl utdelning i special teams i omgång ett, lyckas inte trycka in pucken i mål denna gången.

Sju spelare i båsen

Det var mycket känslor i den andra perioden och med drygt tre minuter kvar satt total tre Moraspelare och fyra spelare från AIK i utvisningsbåsen.

Men målen uteblev.

Med lite mer än minuten kvar av ordinarie tid skickar Richard Gynge in pucken mot mål där Zion Nybeck blir sist på den. Mathew Maioe ökar på AIK:s ledning i numerärt överläge.

William Ignberg Nilsson blir tvåmålsskytt när han fastställer slutresultatet 4-1 i öppen kasse.