HockeyNews
PLUS

Liam Öhgren: "En press – men roligt"

(24158) Liam Öhgren
Henrik Sjöberg / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Inför Minnesota Wilds träningsläger har Liam Öhgren höga förväntningar på sig själv. Den 20-årige forwardstalangen, som valdes som nummer 19 i NHL-draften 2022, har redan gjort sin NHL-debut, med ett mål och en assist på fyra matcher förra säsongen.

– Jag känner att jag måste ta en plats, visa att jag verkligen kan vara en del av Minnesota Wild. Nej, jag känner inte att jag är en del av laget riktigt än, men jag hoppas att det kommer att ändras, säger Öhgren till NHL.com.

ANNONS

nder säsongen 2022-23 spelade Öhgren för Djurgårdens i Hockeyallsvenskan, där han noterade 20 poäng (11 mål, 9 assist) på 36 matcher. Säsongen därefter, 2023-24, flyttade han till Färjestad, där han i SHL gjorde 19 poäng (12 mål, 7 assist) på 26 matcher.

Trots skador som har bromsat hans utveckling de senaste säsongerna, är JVM-kaptenen fast besluten att slå sig in i NHL.

– Jag vill spela i NHL nästa år. Inte bara det, jag vill göra en skillnad så vi kan gå vidare och vinna Stanley Cup. Det är mitt huvudmål, säger han till NHL.com.

Brad Bombardir, Wilds chef för spelarutveckling, säger till NHL.com:

– Han är en stor, stark och smart spelare.

Ohgren har tränat med Wilds stab under större delen av sommaren och fokuserar nu på att förbättra sin snabbhet och mogna i sitt spel. Han är medveten om pressen som följer med att försöka ta en plats i NHL, men är redo för utmaningen.

– Det är press, absolut. Jag känner det, men det är mycket roligt. Detta är min barndomsdröm, säger Öhgren till NHL.com.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln