HockeyNews
PLUS

LHC-Ratties stora mål: "Slåss om guldet"

(31375) Ty Rattie
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 7 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Linköping har satt ihop kedjorna inför den första träningsmatchen mot Oskarshamn på onsdagskvällen. Några spelare saknas.
Men Ty Rattie andas optimism inför SHL-säsongen.
– Dags att göra ett allvarligt försök att slåss om guldet, säger han till Corren.

ANNONS

Försäsongens matcher drar igång och först ut är Oskarshamn och Linköping i Be-Ge Hockey Center på onsdagskvällen.
IKO har mycket nytt i laget efter att ha ramlat ur SHL och ner i Hockeyallsvenskan. Kedjor och backpar är inte riktigt bestämda, men nye huvudcoachen Björn Karlsson har i alla fall gjort sitt målvaktsval inför mötet med LHC.
– Emil Kruse startar imorgon och kommer att spela hela matchen, säger Karlsson till Barometern.

Fyra avbräck i Linköping

Linköping kommer till spel utan den kanadensiska forwardstrion Lance Bouma, Ty Rattie och Nick Shore. Den finländske backen Rasmus Rissanen, som värvades från Örebro, är inte heller med på grund av skatteskäl vilket också gäller för Shore. LHC tog ett stort kliv uppåt förra säsongen och blev sexa i SHL, att jämföra med fem år av placeringar på plats elva eller tolv.
– Vi tog ett bra steg framåt med i fjol och nu är det dags för nästa. Dags att göra ett allvarligt försök att slåss om guldet. Jag tycker att vi har laget för att göra det, säger Ty Rattie till Corren.

Tänkbart lag för LHC i mötet med Oskarshamn, enligt Corren

Målvakter:
Christian Heljanko, Jesper Myrenberg.
Backpar:
Linus Hultström, Oscar Fantenberg – Jonathan Myrenberg, William Worge Kreü – Mattias Hävelid, Arvid Aronsson – Erik Norén, Felix Öhrqvist.
Kedjor:
Henrik Törnqvist, Fabian Wagner, Remi Elie – Adam Aunes Johansson, Patrick Russell, Broc Little – Christoffer Ehn, Markus Ljungh, Oscar Lawner – Adam Hofbauer, Johan Johnsson, Arvid Westlin.
Saknas: Rasmus Rissanen, Lance Bouma, Ty Rattie, Nick Shore.

Den NHL-meriterade högerskytten var poängkung i Linköping med 47 poäng (21 mål, 26 assist) på 52 SHL-matcher. Lika många mål och poäng som i Timrå under sin första SHL-säsong 2021/2022.
– Under mina år i Europa har jag aldrig känt mig så här bekväm. Jag känner mig trygg, min fru älskar att vara här och jag älskar killarna i laget. Det var mycket länge sedan jag var så laddad och förväntansfull inför en säsong. Man vill bara att det ska starta, säger Ty Rattie.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln