HockeyNews
PLUS

LHC förlänger med Östman: ”Gjort bra saker i föreningen”

(22551) Klas Östman/LHC
Peter Holgersson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 25 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Klas Östman tog Linköping till slutspel för första gången på sex år.
Nu belönas han med ett nytt kontrakt.
– Vi tycker att Klas har gjort bra saker i föreningen och klubben över en längre tid samt har stått och står för saker som vi i Linköping Hockey Club vill stå för, säger sportchefen Peter Jakobsson.

ANNONS

Klas Östman har avverkat tre säsonger som huvudtränare i Linköping sedan han återvände till Sverige från Schweiz 2021. Den gångna säsongen tog han Linköping till slutspel för första gången på sex år.

Nu belönas den 45-årige Härnösandssonen med ett nytt kontrakt i Linköping till och med 2027. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

– Vi tycker att Klas har gjort bra saker i föreningen och klubben över en längre tid samt har stått och står för saker som vi i Linköping Hockey Club vill stå för. Klas har utvecklats i sin roll för varje säsong som gått och vi vill ta nästa steg med just honom vid rodret. Vi tror mycket på kontinuitet och därför känns det såklart extra bra att få skriva det här avtalet, säger sportchefen Peter Jakobsson till klubbens hemsida.

Klas Östman ser fram emot att stanna i klubben och ta fler kliv med LHC.

– Det här känns väldigt bra och inspirerande, så klart. Jag är tacksam över att jag får den här möjligheten. Det här var inte direkt något jag räknade med när jag flyttade tillbaka till Sverige från utlandet för ett par år sedan, att jag skulle få möjligheten att vara kvar i LHC så här länge.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln