HockeyNews
PLUS

Leksands plan kring tränarstaben

Björn Hellkvist Thomas Johansson

Publicerad: 14 april 2024

FacebookXWhatsApp

Thomas Johansson har en plan för hur Leksands nya tränarstab ska se ut nästa säsong.

– Det handlar om att i stort sett gå tillbaka till den uppsättning som vi hade innan Björns sjukskrivning, säger Johansson till Falu-Kuriren.

För drygt en vecka sedan tog Leksands säsong slut. Det har varit en turbulent säsong på ledarsidan där huvudtränaren Björn Hellkvist sjukskrivits två gånger.

Charles Berglund fick ta klivet upp som huvudtränare under Hellkvist sjukskrivning och David printz blockades in som ansvarig för backarna. Mikael Karlberg och Alexander Millner fortsatte med sina roller som assisterande tränare samt målvaktstränare.

Nästa säsongs tränarstab

Alla tränare förutom Printz har kontrakt över nästa säsong. Men Thomas Johansson vill ha kvar honom i Leksand, fast i en ny roll.

– Vi tittar ständigt på hur vi ska bli bättre och ett område som vi kan jobba mer med är spelarutvecklingen. Att ha en tränare som ansvarar för den individuella utvecklingen av våra spelare, både på och utanför isen. Printz är duktig när det gäller den biten så vi tror att den rollen skulle passa honom bra. Det är inte hundra klart än med att tillsätta den tjänsten, men det finns en otrolig uppsida med att ha en sådan tjänst, säger Johansson till Falu-Kuriren.

Hellkvist tog en roll som scout i slutet av säsongen, men han förväntas återigen ta över ansvaret som huvudtränare.

– Ja, det handlar om att i stort sett gå tillbaka till den uppsättning som vi hade innan Björns sjukskrivning. Med Printz kvar i en annan roll, säger Thomas Johansson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)