HockeyNews
PLUS

Leksands förre vd i toppjobb på förbundet

Christer Plars
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 9 april 2024

FacebookXWhatsApp

Leksands före detta klubbdirektör Christer Plars tar över rollen som generalsekreterare för Svenska ishockeyförbundet.
– Det här ska bli roligt, och jag känner mig även mycket hedrad och tacksam över att ha fått den här möjligheten och utmaningen, säger Plars i en kommentar.

Det blir den tidigare klubbdirektören för Leksand, Christer Plars, som får rollen som generalsekreterare efter avhoppade Johan Stark.
53-årige Plars var vd för Leksand mellan 2016 och 2018. Sedan Stark klev av som generalsekreterare på förbundet har han haft rollen.

Bred erfarenhet av ledande positioner

I ett pressmeddelande skriver förbundet: ”Christer Plars har en bred erfarenhet av svensk ishockey i olika roller som spelare, ungdomstränare och förtroendevald, och som kommersiell chef på Svenska Ishockeyförbundet sedan 2018 och före det som klubbdirektör i Leksands IF. Christer Plars har också en bred erfarenhet i ledande positioner inom näringsliv och media”.

Hemma-VM 2025 en viktig milstolpe

Förbundsordföranden Anders Larsson är nöjd med utnämningen som sker ett år före hemma-VM i Stockholm.
– De kommersiella förutsättningarna kommer att vara oerhört viktiga de kommande åren, inte minst med VM för herrarna på hemmaplan och den resa som vi påbörjat sedan några år, säger Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)