HockeyNews
PLUS

Leksands dubbla problem: ”Jag törs inte svara”

Leksands IF genre
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 29 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Röda siffror i bokslutet, svårt att få folk till valberedningen och ett kompressorsystem som passerat bäst före.
Leksands IF har en hel del problem att hantera just nu.
– Jag törs inte svara på vad det beror på, säger valberedningens talesperson Håkan Danielsson Wahl till Falu-Kuriren.

ANNONS

Leksands IF har problem att hitta personer till valberedningen. I fredags gick klubben ut med att det inte kommit in tillräckligt många nomineringar för att presentera ett fullständigt förslag.

Håkan Danielsson Wahl och Krister Ellström från den tidigare valberedningen fortsätter, men Mirka Videling, Stefan Hjerpe Mårtas ställer inte upp för omval och Claes Hammarsten Tirus hoppar av på grund av tidsskäl, rapporterar Falu-Kuriren.

Nu hoppas Håkan Danielsson Wahl att medlemmarna nominerar kandidater innan nomineringstiden går ut den 7 juni.

– Fram till i fredags fanns inte tre stycken. Sedan ska styrelsen ta fram ett förslag och hade det funnits massor hade man tagit fram de mest lämpliga. Nu finns inga namn att diskutera ens, säger valberedningens talesperson Danielsson Wahl till tidningen.

Danielsson Wahl vet inte varför det är svårt att hitta folk som vill hjälpa till.

– Uppenbarligen är det svårt att hitta tillräckligt många. Jag törs inte svara på vad det beror på. Jag hoppas att det kommer in namn och sådana som är intresserade av att göra ett bra jobb. Man behöver vara social och ringa samtal och det är bra att känna folk i och runt föreningen, säger han.

ANNONS

Mats Ekelund som är den som tar emot förslag till valberedningen säger till tidningen att två förslag på namn har inkommit så här långt.

Det är dock inte det enda problemet i Leksand just nu. Klubben har sedan tidigare flaggat för att det blir röda siffror i bokslutet, trots den enorma publiksuccé som var under säsongen.

Anledningen är främst tunga investeringar i arenan, så som ny betongplatta och ny sarg. Nu rapporterar Falu-Kuriren att även kompressoranläggningen som driver isen i båda hallarna behöver bytas ut.

– Bäst före-datumet är passerat för längesen. Eftersom vi servar dem varje sommar så förlänger vi livslängden, men största bekymret är att hitta delar till så gamla grejer. Hittills har vi lyckats köra på begagnade reservdelar från Tyskland, säger Proos och fortsätter:

– Kompressorerna kan hålla i både ett och fem år till. Men de kan gå sönder också.

Planen var att det skulle bytas ut under våren och sommaren 2024, men så blir inte fallet, säger Magnus Proos till tidningen.

– Den investeringen är skjuten på framtiden.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln