ANNONS

Publicerad: Igår 21:22

Leksand har fått en tuff start på säsongen.
Mot Luleå kom en ny storförlust – efter att Mathias Bromé öppnat målkontot i sin nya klubb.
– Jag var ganska säker på att jag skulle placera den i gubbhörnet, säger Bromé till TV4.

ANNONS

Efter en tung premiärförlust med hela 5–1 i Göteborg stötte Leksand på ytterligare motgångar i bortamötet mot Luleå.

Markus Nurmi gav hemmalaget ledningen fint framspelad av Ludvig Jansson i den första perioden.

I den andra perioden kom målen i rask takt och efter tio minuters spel öppnade stjärnförvärvet Mathias Bromé sitt målkonto i Luleåtröjan efter att Leksands Joonas Lyytinen slarvat.

– Jag var ganska säker på att jag skulle placera den i gubbhörnet när läget kom.

– Skönt att få in den så tidigt, så slipper man att fundera, säger Bromé till TV4.

Kort senare utökade Frederic Allard, innan Leksand kunde reducera genom Oskar Lang. Men bara två minuter efter Leksands 3–1 mål gjorde Luleå 4–1 genom Albin Lundin.

Det var Bromés första mål i SHL sedan januari, då han spelade för Örebro, och han avslutade därmed en 255 dagar lång måltorka.

Med tre minuter kvar av matchen fastställde Linus Omark slutresultatet till 5–1, assisterad av Anton Levtchi. Tungt för Leksand, som därmed släppt in hela tio mål på två omgångar.

– Det såg likadant ut som i Scandinavium. På något sätt äter vi oss in i matchen, men i andra perioden drar det i från och tyvärr stängs matchen där. Vi är långtifrån nöjda med det här, säger LIF:s Patrik Norén besviket och fortsätter:

– Jag tycker vi ser lite stressade ut i försvarsspelet. Vi har gått i från vårt trygga försvarsspel där vi ligger på insida och väntar på läge att sätta press. Det är flera gånger vi tappar.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.