HockeyNews
PLUS

Leksand avvaktar med besked till "Tjomme"

Thomas Johansson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 28 augusti 2024

FacebookXWhatsApp

Thomas Johanssons kontrakt som general manager och lagbyggare i Leksand är på väg att gå ut. Ett besked om en förlängning dröjer.
– Det är en styrelsefråga i slutändan, därför har vi tillsatt en arbetsgrupp som tittar på hur sporten ska vara formerad framåt, säger Leksands nye ordförande Andreas Gärdsback till Falu-Kuriren.

ANNONS

Kontraktet för Leksands general manager Thomas ”Tjomme” Johansson löper ut våren 2025. Men det börjar bli bråttom att förlänga det – eller byta till en ny sportchef – eftersom arbetet med nästa säsongs lag går igång inom väldigt kort.
Leksand har, förutom Johanssons kontrakt, 13 spelare vars kontrakt löper ut. Hockeynews har berättat att vd:n Andreas Hedblom förmedlat att inga diskussioner om en kontraktsförlängning kommit igång. Det var över två veckor sedan.
Nyligen sa ”Tjomme” till Aftonbladet apropå hans situation med utgående kontraktet:

"Får inte ta för lång tid"

– Det är väl självklart att den här processen med hur framtiden i Leksand ska se ut och vem som ska leda Leksand framöver inte får ta för lång tid, med tanke på att marknaden börjar nu och sätter fart i september och oktober.
Andreas Gärdsback är ny ordförande i Leksand och han ger en uppdaterad lägesbild.
– Vi (styrelsen) är väldigt nöjda med vad ”Tjomme” har presterat, även om jag inte har varit med tidigare så vet jag ur ett supporterperspektiv vad som hänt inom sporten. Det är en styrelsefråga i slutändan, därför har vi tillsatt en arbetsgrupp som tittar på hur sporten ska vara formerad framåt. Vi behöver jobba med den här frågan i någon vecka till innan vi har landat, säger Gärdsback till Falu-Kuriren.

Tycker beslutet är svårt

Han vill, eller kan inte, ge mer information än så. Han bedömer att situationen har klarnat om någon vecka. Thomas Johansson ska ha blivit informerad om vad som händer och en dialog pågår.
Gärdsback inser vikten av att ha löst nyckelpositionen med en general manager eller sportchef för Leksand. Han medger att det är ett svårt beslut.
– Det var lite ”varför skulle man få den här frågan i knät”. Det hade varit roligare om det hade varit om ett år, men det är också därför vi har startat en projektgrupp som kan det här. Jag är en lekman när vi pratar om sport, säger Andreas Gärdsback till Falu-Kuriren.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln