HockeyNews
PLUS

Lång väg tillbaka för skadade AIK-backen

(22013) Eric Norin/AIK
Maxim Thoré/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 19:04

FacebookXWhatsApp

AIK börjar bli allt mer friskt och helt.

Men för backen Eric Norin dröjer comebacken. Tränaren Markus Åkerblom med besked om frånvaroläget för Norin och Daniel Ljungman.

ANNONS

Högerskytten Eric Norin var med i början av försäsongen, men en gammal skada spökar och han har inte kunnat vara med på isträning sedan i mitten av augusti.

– Förhoppningsvis börjar vi få tillbaka alla snart. Det har faktiskt inte varit några skador utan det är mer sjukdomar och den typen av elände. Nu är det bara Norin som är utanför på grund av skada. Det känns bra att vi börjar ha alla tillgängliga för spel, säger AIK-tränaren Markus Åkerblom till Hockeynews.

Sex backar plus junioren Sjöqvist

AIK har sex backar plus junioren Gustav Sjöqvist. Men det kommer att dröja ett tag till innan 32-årige Norin är med i gänget.

Hur ser prognosen ut?

– Jag vet faktiskt inte. Det är nog ganska långt bort. Jag tror nog inte att det är den närmaste månaden innan han är tillbaka i spel. Han är inte ens på is än, förklarar Åkerblom.

Och när han blickar framåt låter det:

– Har man missat sex-åtta veckor is har man lite att göra innan man är matchredo.

Troligen tillbaka i november

Så det blir efter novemberuppehållet som Norin kan vara tillbaka?

– Ja, jag skulle tro att i bästa fall så kan vara igång och träna bra under novemberbrejket och kan vara redo för match efter.

Vad är själva problemet?

– Jag är inte så insatt i det. Jag vet bara att han blev skadad i slutet av säsongen ifjol och hade en bra sommarträning. Och direkt när han kommer på is börjar han känna av det och så slår han upp den skadan igen. Så det är nånting från fjolåret som ligger kvar och inte riktigt är hundra rehabat.

Officiellt rör det sig om en underkroppsskada för Eric Norin.

Ljungman närmar sig

AIK hoppas att ha centern Daniel Ljungman tillbaka i spel inom kort. Den 22-årige spelaren tränar i gul tröja för närvarande och är inte med i någon kedja eller i närkamper.

– Det är hans tredje gång ute på isen. Så nu ska vi bara få ett klartecken från läkarna att det är okej för honom att börja köra i full fart. Körtelfeber sätter sig på de inre organen och är de lite svullna och känsliga ska man inte vara i närkampsspel, så det är det vi väntar på nu bara, säger Markus Åkerblom.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln