HockeyNews
PLUS

Lämnar Brynäs på topp: "Inget lätt beslut"

Viktor Persson
Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 16:16

FacebookXWhatsApp

Viktor Persson lämnar Brynäs efter elva matcher.

– Det var verkligen inte ett lätt beslut att ta, då jag alltid har haft en dröm att komma tillbaka till Gävle och Brynäs, säger den 22-årige backen som är fostrad i Hedesunda och skolad i Brynäs.

ANNONS

När Brynäs hade skador tätt inpå SHL-säsongen fyllde den då klubblöse Viktor Persson en plats på backsidan. Han gjorde det så bra i träningsmatcherna att han fick ett korttidskontrakt över sju veckor.

Men Brynäs har fått in hemvändande och nyblivne Tre Kronor-backen Victor Söderström samtidigt som Christian Djoos precis har gjort comeback efter skada.

Det gör att konkurrensen på Brynäs backsida är mördande. Gävlelaget toppar SHL efter 13 omgångar.

Persson flyttar vidare

Nu går Viktor Persson vidare. Han vill ha mer istid. Senast han fick spela var mot Skellefteå den 17 oktober och då blev det mindre än en minut på isen.

– Jag känner att jag behöver mer speltid för att kunna ta nästa steg, då jag har haft två säsonger där jag knappt har spelat, säger Viktor Persson till Brynäs hemsida.

Han fortsätter:

Känner tacksamhet

– Jag känner bara en stor tacksamhet för min tid i Brynäs. Spelare, ledare och alla runtomkring gav mig ett bra välkomnande från dag ett. Sedan vill jag passa på att säga ett stort tack till alla supportrar runt om i landet som gjorde de här veckorna oförglömliga.

Viktor Persson har de två senaste säsongerna spelat för Pelicans i den finska ligan.

– Vi är tacksamma över att Viktor kom in i laget när vi hade ont om folk. Han gjorde det väldigt bra ut efter förutsättningarna och var en omtyckt person i laget. Vi respekterar Viktors beslut och önskar honom ett stort lycka till i framtiden, säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln